Foodjunkies heta rödkålsrullar med Quorn Färs

Ännu ett fantastiskt recept från Foodjunkie. Dessa ovo-vegetariska rullar passar superbra som plockmat eller varför inte som en riktigt fräsch middag? Rödkål i ugn blir både saftigt och krispigt och den heta färsblandningen är magiskt god. http://foodjunkie.metromode.se

Portioner 4

35 mins

undefined

Ingredienser

  • 300 g Quorn Färs
  • 3 stora msk kokt ris
  • 6 msk kokta belugalinser
  • 1 rödkålshuvud
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 tsk paprikakrydda
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk honung
  • Färsk chili efter smak
  • Färsk persilja
  • Margarin
  • Salt
  • Olivolja
  • Flingsalt

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka ris och belugalinser enligt anvisning på förpackningen.
  2. Smält margarin i panna. Hacka gul lök och vitlöksklyftor och fräs tillsammans med Quorn Färs. Häll i paprikakrydda, balsamvinäger, honung och smaka av med finhackad chili och salt.
  3. Bryt av blad från rödkålshuvudet. Blanda ihop färsblandningen med ris och belugalinser och fördela i rödkålsbladen. Toppa med färsk persilja, rulla ihop och lägg på en plåt. Ringla över lite olivolja och strö över flingsalt. Ställ in i ugn i cirka 15 minuter tills de fått fin färg och har mjuknat.