Kryddig gryta i Southwest-stil med Quorn Bitar

Sväng ihop en mättande, ovo-vegetarisk gryta med smaker inspirerade av sydvästra USA. Sötpotatis, ris, salsa, kidneybönor och buljong får sjuda tillsammans med Quorn Bitar och het cayennepeppar. En given rätt att bjuda både vänner och familj på.

Portioner 4

50 mins

Easy

435 kcal
(Per 100g)

Ingredienser

  • 300 g Quorn Bitar
  • 180 g okokt långkornigt ris, sköljt i kallt vatten
  • 200 g salsa
  • 150 g sötpotatis, skalad och tärnad
  • 1 burk kidneybönor, sköljda och avrunna
  • 400 ml grönsaksbuljong
  • 1 nypa cayennepeppar
  • Salt och färskmald svartpeppar
  • 1 msk färsk koriander, hackad
  • 100 g ost, riven
  • 2 vårlökar, strimlade

Tillagning

  1. Häll ner ris, salsa, sötpotatis, kidneybönor och buljong i en stor gryta. Blanda väl och koka upp på medelhög värme.
  2. Koka under omrörning och sänk sedan värmen och låt sjuda med locket på i 15 minuter. Rör om då och då.
  3. Tillsätt Quorn Bitar och cayennepeppar och tillaga på svag värme i ytterligare 15 minuter.
  4. Ta bort grytan från spisen och tillsätt kryddor efter smak. Rör runt i grytan med en gaffel. Riset ska vara luftigt och sötpotatisen mjuk. Rör ner hackad koriander, strö över ost och sätt på locket så att osten smälter. Strö över strimlad vårlök när grytan är klar att serveras.