Quorn Classic burgare

Vår klassiska lakto-ovo vegetariska burgare gjord på Quorn Färs är fullpackad med smak! Bygg burgarna med senap, rostad lök och hemlagad ketchup och bjud på en riktigt smarrig middag ikväll.

Portioner 0

0 mins

A Challenge

495 kcal
(Per 100g)

Ingredienser

  • 1 paket Quorn Färs (300 g)
  • 1 msk olja/smör till stekning
  • 0,5 dl rostad lök
  • 1 msk flytande grönsaksbuljong
  • 1 msk stark senap
  • 50 g brödsmulor från fullkornsbröd (förhindrar att blandningen blir klibbig)
  • 1-2 krm vitpeppar
  • 1-2 krm sambal oelek
  • 1 medelstor potatis, kokad och mosad (cirka 100 g)
  • 0,5 dl mellangrädde eller vatten
  • 2 ägg, sammanvispade
  • Salt Hemgjord ketchup:
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 2 msk ättika
  • 2 msk flytande honung
  • 2 tsk örtsalt Karamelliserad lök:
  • 1 gul lök, skalad och skivad
  • 2 msk socker
  • 2 msk smör Hamburgerbröd:
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 12 g jäst
  • 15 g smör
  • 1,25 dl mjölk
  • 2 krm salt
  • 1 ägg
  • Ev sesamfrö Tillbehör:
  • 4 hamburgerbröd
  • Romansallad, bruten i bitar
  • Tomat, skivad

Tillagning

  1. Hamburgerbröd: Smula jäst i bunke. Smält smör, häll i mjölk och värm till 37 grader. Blanda degvätska och jäst tills jästen löst sig. Tillsätt salt och mjöl (spara lite till utbakning). Arbeta deg 10 minuter i bakmaskin. Jäs 30-40 minuter under bakduk.
  2. Rulla till bollar, cirka 30 g. Lägg på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa 30 minuter under bakduk.
  3. Värm ugn till 225 grader. Pensla bröd med vispat ägg. Strö ev på sesamfrö. Grädda 10 minuter i ugn.
  4. Hamburgare: Blanda alla ingredienser ordentligt. Rulla till bollar, cirka 70 g/st. Forma till burgarform och låt vila 20–30 minuter. Värm olja i stekpanna och bryn burgarna på medelvärme 3-5 minuter/sida.
  5. Ketchup: Vispa ihop alla ingredienserna till ketchupen ordentligt.
  6. Karamelliserad lök: Smält smör i stekpanna. Stek löken gyllene och mjuk. Tillsätt socker och rör om.
  7. Montering: Hamburgerbröd, sallad, tomat, Burgare, karamelliserad lök och ketchup.