Vegetarisk risotto med Quorn färs och timjan

Vårt härliga recept på lakto-ovo vegetarisk risotto med Quorn Färs smakar ljuvligt av fräsch timjan och ett generöst täcke av vegetarisk parmesan.

Portioner 2

40 mins

undefined

433 kcal
(Per 100g)

Ingredienser

  • 150 g Quorn Färs
  • 1 msk olivolja
  • 1 lök, finhackad
  • 1 stjälkselleri, finhackad
  • 5 g timjanblad, plus extra till garnering
  • 100 g arborioris
  • 6 dl vitt vin, efter smak
  • 3,5–5 dl grönsaksbuljong, uppvärmd i en gryta
  • 20 g vegetarisk parmesanost, riven och lite extra till garnering

Tillagning

  1. Sätt en mellanstor gryta på medelhög värme. Häll i ½ matsked olivolja och tillsätt därefter selleri och lök. Stek tills allt är genomskinligt och tillsätt sedan timjan. Stek under en minut, tillsätt arborioris och rör om i oljan. Häll i vitt vin, om så önskas, och rör tills det förångas. Tillsätt långsamt buljongen, lite åt gången, tills arborioriset är färdigkokt och krämigt, men ändå har lite tuggmotstånd. Rör ner riven parmesanost.
  2. Hetta upp resterande olja i en stekpanna på medelhög värme. Lägg i färsen och stek under ett par minuter. Rör ner hälften av färsen i risotton.
  3. Servering: Lägg upp risotton på tallrikar, toppa med resten av färsen och strö över några timjanblad och riven parmesanost.