Vegetarisk tikka masala

Vad sägs om en currykväll? Tikka Masala är en älskad klassiker och det är lätt att förstå varför. Vår lakto-ovo vegetariska version med Quorn Bitar bjuder på hela smakupplevelsen, men med färre kalorier och lägre halt av mättat fett.

Portioner 4

15 mins

A Little Effort

265 kcal
(Per 100g)

Glutenfri

Ingredienser

  • 300 g Quorn Bitar med kycklingsmak
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • 1 gul lök, riven
  • 1 stor röd paprika, mycket fintärnad
  • 2 vitlöksklyftor, mosade
  • 2 msk Tikka Masala-kryddpasta
  • 400 g tomatpassata
  • 1 grönsaksbuljongtärning upplöst i 1 dl kokande vatten
  • Stort knippe färsk koriander, finhackad
  • 1,5 dl naturell yoghurt
  • Salt och svartpeppar efter smak

Tillagning

  1. Koka upp tomatpassatan tillsammans med buljongen och låt koka i 8–10 minuter. Tillsätt en nypa socker vid behov för att neutralisera oönskad syra.
  2. Värm under tiden olja i en stekpanna och stek den röda paprikan i 2–3 minuter. Rör i lök, Quorn Bitar, vitlök och Tikka-kryddpasta och fortsätt att steka i ytterligare 5–6 minuter.
  3. Tillsätt till tomatpassatan och grönsaksbuljongen och koka upp. Tillaga i ytterligare 2 minuter. Rör i koriander och yoghurt. Servera med naan-bröd eller basmatiris.