Bolognese med zoodles

Prova vårt aptitretande recept på en hälsosam lakto-ovo vegetarisk zucchinipasta bolognese gjord på zucchini, champinjoner, lök, selleri och Quorn Färs. Under 300 kalorier per protion, låga halter av fett och mättat fet och hög proteinhalt.

Portioner 4

18 mins

Easy

288 kcal
(Per 100g)

Ingredienser

  • 300 g Quorn Färs
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 morot, fintärnad
  • 1 selleristjälk, fintärnad
  • 2 vitlöksklyftor, mosade
  • 200 g svamp, tärnad
  • 1 dl rödvin
  • 4 dl tomatpassata
  • 1 msk vegetarisk Worcestershiresås
  • 1 glutenfri grönsaksbuljongtärning, upplöst i 1,5 dl varmvatten
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk oregano
  • Knippa färsk basilika, riven
  • Salt och peppar efter smak
  • Valfri riven vegetarisk hårdost att servera till
  • 4 medelstora squasher, skurna i tunna strimlor
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk riven vegetarisk parmesan
  • Salt och svartpeppar efter smak

Tillagning

  1. Värm oljan i en stor stekpanna. Tillsätt lök, morot och selleri. Stek på medelhög värme i ungefär 5 minuter tills grönsakerna har mjuknat. Rör om ofta. Tillsätt vitlök och svamp och stek under omrörning i ytterligare 2–3 minuter. Rör i rödvinet och reducera tills vätskevolymen har halverats.
  2. Tillsätt passata, vegetarisk Worcestershiresås, grönsaksbuljong, tomatpuré och oregano. Rör om väl. Tillaga i 8–10 minuter tills grönsakerna är genomkokta.
  3. Rör i Quorn-färsen och tillaga på låg värme i ytterligare 5 minuter. Rör i basilika och krydda och smaka av.
  4. Tillaga under tiden squashen enligt följande:
  5. Värm oljan i en stor stekpanna. Tillsätt squashstrimlorna och stek i 2–3 minuter. Ta upp dem från stekpannan och sila bort eventuell vätska. Rör i osten och krydda med salt och svartpeppar.