Texaschili med Quorns lakto-ovo-vegetariska färs - recept

När du är sugen på något riktigt kryddstark rekommenderar vi vårt lakto-ovo vegetariska recept på Texaschili gjord på Quorn Färs.

Portioner 4

0 mins

A Little Effort

394 kcal
(Per 100g)

Ingredienser

  • Chili
  • 300 g Quorn Färs
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 200 g krossade tomater
  • 1 lagerblad
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 msk honung
  • 1-2 msk grönsaksfond
  • 1 msk Hickory liquid smoke
  • 1 msk spiskummin (malen)
  • 1 msk chili spice mix
  • 0,5 lime (saften)
  • Salt & peppar
  • Rotsakschips
  • 1 palsternacka
  • 2 morötter
  • 2 bakpotatisar
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • 1 knippe koriander

Tillagning

  1. Rotsakschips: Sätt ugnen på 150 grader. Skala rotsakerna och hyvla dem riktigt tunt. Fördela rotsakerna på en ugnsplåt, droppa över olivolja. Kör i ugn 30-40 min tills chipsen är krispiga. Smaka av med salt.
  2. Chili: Hacka alla grönsakerna och löken i små bitar, fräs i olja. Tillsätt övriga ingredienser utom Quorn. Koka upp och låt sedan puttra på låg värme under lock i ca 10 - 20 min. Tillsätt Quorn Färs, späd eventuellt med vatten och låt puttra i max 20 min. Smaka av med salt och peppar.
  3. Dekorera med koriander och servera med rotsakschipsen.