Lakto-ovo vegetarisk caesarsallad med filéer och bacon

En vegovariant av en klassisk rätt. Lakto-ovo-vegetarisk, med grillad romansallad och knaprigt friterad grönkål som ger extra mycket smak.

Portioner 4

45 mins

A Little Effort

681 kcal
(Per 100g)

Ingredienser

  • 120 g Quorn lakto-ovo vegetariska bacon skivor
  • 312 g Quorn Filéer
  • 1 romansallad
  • 1 huvudsallat
  • 200 g grönkål
  • 2 dl olja
  • 150 g parmesan
  • Salt
  • Caesardressing:
  • 2 dl cashewnötter (Blötlagda över natten)
  • 1 dl vatten
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk citronsaft
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk kapris
  • Salt
  • Peppar
  • Krutonger:
  • Bröd
  • Olja
  • Salt

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skär bort kanterna på brödet och skär sedan i kuber. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och salt. Blanda och rosta mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Rör om några gånger under tiden. Låt svalna.
  3. Tillaga Quorn Bacon Skivor och Quorn Filéer enligt anvisning på förpackningarna. Strimla både bacon skivorna och filéerna.
  4. Dela romansalladen i halvor och skölj den. Pensla med olja och grilla på hög värme tills de fått färg, cirka 30 sekunder på varje sida.
  5. Häll olja i kastrull och hetta upp till cirka 150°C. Fritera grönkålsblad tills knapriga. Plocka upp och låt rinna av på papper. Salta.
  6. Caesardressing: Häll av vattnet från cashewnötterna och skölj. Mixa ihop med resten av ingredienserna. Smaka av med salt och peppar.
  7. Riv parmesanost. Lägg några sallatsblad i botten av tallrikarna. Lägg på romansallad, grönkål, filéer och bacon. Toppa med krutonger och riven parmesan efter smak. Ringla över dressing och servera.