Vegetarisk, glutenfri pizza med blomkål, valnötter & päron - recept

Vår pizza på blomkålsbotten toppad med ovo-vegetarisk Quorn Bitar smakrik ost och söta päron är en härligt hälsosam festmåltid för hela familjen.

Portioner 4

15 mins

A Little Effort

623 kcal
(Per 100g)

Glutenfri

Ingredienser

  • 1 paket Quorn Bitar (300 g)
  • 2 päron, tunt skivade
  • 2-3 dl riven ost (löpefri)
  • 2 dl valnötter
  • 4 msk honung
  • Salt
  • Peppar
  • Färsk oregano
  • Olja/smör till stekning Pizzabotten:
  • 1 blomkålshuvud
  • 3 dl riven ost (löpefri)
  • 1 ägg
  • Salt
  • Peppar

Tillagning

Grönsallad

  1. Stek Quorn Bitar på medelvärme i lite olja eller smör, 3-4 minuter tills de fått fin färg. Salta och peppra.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Kör blomkålen i matberedare med kniv tills det blir gryn. Blanda blomkål, riven ost, ägg, salt och peppar i en bunke.
  3. Tryck ut degen till 4 runda pizzor på två plåtar med bakplåtspapper, 2 pizzor/plåt. Grädda botten i ugnen cirka 10-15 minuter.
  4. Lägg på topping på pizzorna; Quorn Bitar, päron, ost, valnötter och honung. Salta, peppra och toppa med färsk oregano. Grädda i ytterligare 10 minuter så att osten smälter.
  5. Servera gärna med en fräsch sallad.