Vegetarisk linguine pasta med citron och chili

Med inspiration från Italien presenterar vi vår krämiga, lakto-ovo vegetariska linguine med citron och chili. Ett läckert vegetarisk pasta recept med Quorn bitar. Stek Quorn Bitar i olivolja och citronsaft tills de är härligt gyllenbruna och krydda dem med färsk vitlök och chili. Bind ihop smakerna med grädde, rivet citronskal och lite basilika, så har du en god och snabb måltid!

Portioner 4

15 mins

Easy

451 kcal
(Per 100g)

Ingredienser

  • Förpackning med 300 g frysta Quorn Bitar
  • 1 buljongtärning
  • 225 g torkad linguine eller spaghetti
  • 1 msk olivolja
  • 1 citron (skal och saft)
  • 1 stor vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 röd chilifrukt, finhackad
  • Nymalen svartpeppar
  • 3 matskedar färsk basilika, finskuren
  • 50 ml vispgrädde (valfritt)

Tillagning

  1. Lös upp buljongtärningen i en stor kastrull med kokande vatten och koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
  2. Hetta samtidigt upp oljan i en stekpanna, lägg i Quorn Bitarna, häll citronsaften över och stek bitarna i 5-6 minuter under omrörning.
  3. Tillsätt vitlök, röd chili och stek ytterligare 3 minuter under omrörning.
  4. Låt pastan rinna av och lägg den i stekpannan med Quorn Bitarna, tillsätt citronskal och vispgrädde och krydda med svartpeppar. Rör ned basilikan och servera.