Använd våra Quorn Bitar för att göra härliga lakto-ovo vegetariska mininuggets med en knaprig yta. Servera med en krämig vitlöksdipp och en färgglad quinoasallad, en riktig smakupplevelse!
Portioner 4
40
mins
undefined
Ingredienser
300 g Quorn Bitar
300 g cornflakes
2 ägg
Olja till fritering
Quinoasalladen:
300 g kokt quinoa
200 g sötpotatis
200 g edamamebönor
Vitlöksdip:
2 dl turkisk yoghurt
2 vitlöksklyftor, pressade
1-2 msk citronsaft
Salt
Peppar
Tillagning
Quinoasallad: Dela sötpotatis i grova bitar och kör dem mjuka i ugn, cirka 15 minuter på 200 grader. Blanda quinoa, sötpotatis och edamamebönor. Smaka av med salt och peppar.
Vitlöksdip: Blanda alla ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
Tina bitarna. Mixa cornflakes grovt i matberedare. Knäck ägg i en skål. Rulla bitarna i ägg och sedan i cornflakes. Fritera dem gyllene i olja (oljan ska vara cirka 160 grader).
Servera nuggets nyfriterade med dip och quinoasallad.