Vegetariska mininuggets med Quorn Bitar

Använd våra Quorn Bitar för att göra härliga lakto-ovo vegetariska mininuggets med en knaprig yta. Servera med en krämig vitlöksdipp och en färgglad quinoasallad, en riktig smakupplevelse!

Portioner 4

40 mins

undefined

Ingredienser

  • 300 g Quorn Bitar
  • 300 g cornflakes
  • 2 ägg
  • Olja till fritering
  • Quinoasalladen:
  • 300 g kokt quinoa
  • 200 g sötpotatis
  • 200 g edamamebönor
  • Vitlöksdip:
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1-2 msk citronsaft
  • Salt
  • Peppar

Tillagning

  1. Quinoasallad: Dela sötpotatis i grova bitar och kör dem mjuka i ugn, cirka 15 minuter på 200 grader. Blanda quinoa, sötpotatis och edamamebönor. Smaka av med salt och peppar.
  2. Vitlöksdip: Blanda alla ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
  3. Tina bitarna. Mixa cornflakes grovt i matberedare. Knäck ägg i en skål. Rulla bitarna i ägg och sedan i cornflakes. Fritera dem gyllene i olja (oljan ska vara cirka 160 grader).
  4. Servera nuggets nyfriterade med dip och quinoasallad.