Det här lättlagade receptet på lakto-ovo vegetarisk tunnbrödspizza bjuder på en kryddstark upplevelse. Toppas med goda och hälsosamma Quorn Bitar, fräsch paprika och mozzarella.
Portioner 2
35
mins
A Little Effort
531 kcal (Per portion)
Ingredienser
150 g Quorn Bitar
1 liten orange paprika, urkärnad och tunt skivad
1 liten aubergine, tunt skivad
1 mjukt tunnbröd
100 g mozzarellabollar
1 liten röd chili, tunt skivade ringar
8–10 myntablad, finhackade
2 msk vitlöksolja
1 msk sojasås
½ tsk chiliflingor
Tillagning
Värm ugnen till 200 °C. Lägg paprikan i en långpanna och ugnsstek den i tio minuter. Ta ut pannan och låt den svalna.
Blanda under tiden ingredienserna till marinaden i en skål och tillsätt Quorn Bitarna. Täck sedan över och låt marinera i 30 minuter.
Hetta upp en grillpanna på hög värme och grilla auberginerna i en minut på båda sidor och för dem sedan åt sidan.
Placera tunnbrödet på en stor bakplåt och toppa med skivad aubergine, marinerade bitar, paprika, mozzarellabollar och chili. Tillaga mitt i ugnen i tolv minuter tills det är gyllenbrunt och mozzarellan bubblar.