Ska du bjuda familj och vänner på middag? Testa det här receptet på holländskt potatismos och servera med våra goda Quorn Bitar för en ovo-vegetarisk, värmande rätt.
Portioner 2
45
mins
undefined
532 kcal (Per portion)
Ingredienser
200 g Quorn Bitar
300 g potatis, skalad och skuren i små tärningar
3 msk olivolja
150 g morötter, skalade och skivade
200 g lök, tunt skivad
100 g färska ärtor
1 tsk torkad timjan
Till rädismixen:
20 g rädisor, skivade
20 rödlök, skivad
20 g rödkål, skivad
1 stjälkselleri, hackad
Tillagning
Lägg potatisen i en stor kastrull. Häll över kallt vatten och låt koka upp. Koka potatisen tills de är mjuka och häll av potatisvattnet, men spara lite som vätska till moset. Mosa potatisen med 2 msk olivolja, tillsätt vätskan och arbeta samman till ett smidigt mos.
Rör ihop ingredienserna till rädismixen.
Hetta upp den återstående oljan i en wok- eller stekpanna, tillsätt morötterna och den skivade löken, låt steka i fem minuter på hög värme. Sänk temperaturen till medelvärme och tillsätt sedan Quorn bitar, timjan och hälften av rädismixen. Låt sjuda i tre minuter och rör därefter ner potatismoset.
Lägg upp rätten på två tallrikar och toppa med resterande rädismix.