Det här receptet är en lättare, ovo-vegetarisk version av den koreanska rätten bibimbap med Quorn Filéer istället för kyckling.
Portioner 4
40
mins
A Little Effort
625 kcal (Per portion)
Ingredienser
1 paket Quorn Filéer (312 g)
1 msk honung
3 msk japansk soya
2-3 vitlöksklyftor
Sesamolja till stekning
Ris:
4 dl sushi-/jasminris
0,75 dl risvinäger
2 msk socker
Salt
Inlagd morot och gurka på koreanskt vis:
1 gurka
2 morötter, skalade
1,5 tsk salt
2 msk japansk risvinäger
1 msk finhackad röd chili
Tillbehör:
Inlagd morot och gurka på koreanskt vis
Kimchi
Rostade sesamfrön
Groddar
Tillagning
Koka riset enligt anvisning. Koka upp socker, risvinäger och vatten. Blanda och smaksätt riset med socker- och vinägerblandningen.
Skiva gurkan och morötterna tunt med mandolin, och blanchera (koka i cirka 15 sekunder). Häll av vattnet och smaksätt den med risvinäger, socker och finhackad chili.
Marinera Quorn Filéer i honung, soja, och riven vitlök. Grilla eller stek filéerna ca 4-5 minuter på varje sida.
Stek äggen på ena sidan.
Servering: Lägg riset i botten av en stor djup skål, fördela Quorn Filéerna och grönsakerna i små högar på riset och lägg ägget på toppen. Strö över sesamfrön och servera eventuellt med extra chilisås.