Quorn Bullar med gräddsås och rårörda lingon

Husmanskost i vegotappning - det kan inte bli bättre! Populära Quorn Bullar är supergoda i denna klassiska rätt som tar dig tillbaka till barndomen. Och det bästa av allt - de är snälla mot planeten.

Portioner 4

30 mins

Easy

Ingredienser

  • 300g Quorn Ovo-Vegetariska Köttbullar
  • 1 kg potatis
  • 300 g ärter
  • 2-3 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar

Gräddsås:

  • 3 dl havregrädde
  • 2 msk grönsaksfond
  • 1 tsk soja
  • Brun redning, Maizena
  • Salt
  • Peppar

Rårörda lingon:

  • 225 g lingon
  • 1 dl socker

Till servering: Gröna ärter

Tillagning

  1. Rårörda lingon: Rör ihop lingon och socker tills sockret har löst sig. Ställ kylt.
  2. Tillaga bullarna enligt anvisning på förpackningen.
  3. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mosa potatisen. Häll i olivolja och rör ihop tills du får en slät mos. Smaka av med salt och peppar.
  4. Koka upp vatten i kastrull. Häll i ärterna och lägg kastrullen åt sidan i ett par minuter. Häll av vattnet och skölj ärterna i kallt vatten.
  5. Gräddsås: Rör ihop havregrädde, fond och soja i en kastrull och koka upp under omrörning. Sänk värmen och låt sjuda. Häll i redning tills såsen blir lagom tjock. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera bullarna med potatismos, ärter, rårörda lingon och gräddsås.