Gör hela familjens spaghettifavorit till en festmåltid i barnvänlig och annorlunda form.
Portioner 12
50
mins
A Little Effort
97 kcal (Per portion)
Ingredienser
175 g Quorn Färs
1 msk olivolja
½ lök, finhackad
½ selleristjälk, finhackad
½ morot, finhackad
½ röd paprika, finhackad
1 vitlöksklyfta, krossad
400 g krossade tomater
150 g spaghetti
5 msk riven ost
Tillagning
Värm ugnen till 180 °C och smörj en muffinsplåt med 12 hål med olja.
Häll olja i en kastrull på låg värme. Tillsätt lök, selleri, morot, paprika och vitlök, sätt lock på kastrullen och låt sjuda i 10 minuter, rör om då och då tills allt blir mjukt. Tillsätt krossade tomater, rör om såsen väl och låt sjuda i 5 minuter.
Ta bort kastrullen med såsen från värmen och mixa med en stavmixer tills såsen blir slät. Tillsätt Quorn Färs och tillaga i ytterligare 10 minuter.
Koka under tiden upp vatten och tillaga spaghettin enligt instruktionerna på förpackningen minus två minuter. Låt rinna av och skölj i kallt vatten.
Lägg spaghettin i kastrullen med såsen och blanda alltsammans väl. Ta en gaffel och en sked och snurra spaghettin med sås till små bollar och lägg dem i muffinsplåten. Upprepa tills hela plåten är fylld. Toppa spaghettiskålarna med riven ost.