Kolla in vårt härliga recept på en mustig ovo-vegetarisk gulasch. En familjefavorit som passar perfekt med en klick créme fraiche på toppen. Smaklig måltid!
Portioner 2
85
mins
undefined
383 kcal (Per portion)
Ingredienser
200 g Quorn Bitar
1 msk olivolja
1 lök, hackad
1 röd paprika, urkärnad och tärnad
1 vitlöksklyfta, krossad
2 tsk rökt paprikapulver
½ tsk kumminfrön
200 g potatis, skalad och tärnad
300 g tomater, skivade
½ msk vetemjöl
½ msk vegetarisk Worcestershire- eller sojasås
150 ml grönsaksbuljong
1 msk tomatpuré
5 g persiljestjälkar och persiljeblad till garnering
Tillagning
Sätt ugnen på 180 grader.
Ta fram en mellanstor ugnsgryta och sätt den på spisen på medelhög värme. Tillsätt ½ msk olivolja och därefter lök och paprika, stek i 8–10 minuter tills grönsakerna är mjuka. Tillsätt vitlök, paprikapulver och kumminfrön och fräs i ytterligare en minut tills det börjar dofta.
Tillsätt potatis, tomater och mjöl i grytan och därefter Worcestershire- eller sojasås, tomatpuré och persiljestjälkar. Låt koka upp och sätt in grytan i ugnen med locket på i 45 minuter.
Stek bitarna i resterande halva matskeden olja i en panna under 2–3 minuter, tills de är gyllenbruna. Ta ut gulaschgrytan ur ugnen, tillsätt Quorn bitarna och sätt grytan tillbaka in i ugnen, utan lock, i ytterligare 15 minuter. Garnera med persiljeblad och servera.