Nabb och enkel vegetarisk chili

Njut av en välsmakande och saftig ovo-vegetarisk måltid som är full av smak och kryddad med en touch av chili. Denna mättande rätt har alla klassiska smaker av en vegetarisk chili, men med färre kalorier och lägre mättat fett. Perfekt för dig som vill ha en balanserad, näringsrik och tillfredsställande måltid. Är detta din nya favoriträtt?

Portioner 4

30 mins

Easy

269 kcal
(Per portion)

Ingredienser

  • 300 g Quorn Färs
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • 1 gul lök, mycket finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, mycket finhackade
  • 2 tsk chilipuré
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 400 g-burk med kidneybönor i chilisås
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 dl grönsaksbuljong (baserad på 1 buljongtärning)
  • Salt och nymalen svartpeppar efter smak
  • 1 rågad matsked färsk koriander, finhackad

Tillagning

  1. Värm oljan i en stor stekpanna. Stek löken i 3 minuter. Tillsätt vitlök, chilipuré och rökt paprikapulver och tillaga i ytterligare 2 minuter.
  2. Tillsätt kidneybönor, tomatpuré, grönsaksbuljong och färs. Låt sjuda i 10 minuter. Rör om då och då.
  3. Krydda och smaka av och rör i den färska koriandern.