Texaschili med Quorns lakto-ovo-vegetariska färs - recept
När du är sugen på något riktigt kryddstark rekommenderar vi vårt lakto-ovo vegetariska recept på Texaschili gjord på Quorn Färs.
Portioner 4
0
mins
A Little Effort
394 kcal (Per portion)
Ingredienser
Chili
300 g Quorn Färs
1 morot
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
200 g krossade tomater
1 lagerblad
1 msk kinesisk soja
2 msk honung
1-2 msk grönsaksfond
1 msk Hickory liquid smoke
1 msk spiskummin (malen)
1 msk chili spice mix
0,5 lime (saften)
Salt & peppar
Rotsakschips
1 palsternacka
2 morötter
2 bakpotatisar
2 msk olivolja
Salt
1 knippe koriander
Tillagning
Rotsakschips: Sätt ugnen på 150 grader. Skala rotsakerna och hyvla dem riktigt tunt. Fördela rotsakerna på en ugnsplåt, droppa över olivolja. Kör i ugn 30-40 min tills chipsen är krispiga. Smaka av med salt.
Chili: Hacka alla grönsakerna och löken i små bitar, fräs i olja. Tillsätt övriga ingredienser utom Quorn. Koka upp och låt sedan puttra på låg värme under lock i ca 10 - 20 min. Tillsätt Quorn Färs, späd eventuellt med vatten och låt puttra i max 20 min. Smaka av med salt och peppar.
Dekorera med koriander och servera med rotsakschipsen.