Det här receptet är en vegansk tolkning av en riktig texmex-klassiker som serveras med våra supergoda Quorn Vegan Nuggets och korianderhummus.
Portioner 4
0
mins
A Little Effort
517 kcal (Per portion)
Ingredienser
312g Quorn Filéer
1 msk tomatpuré
4 paprikor, blandade färger
200g blandad sallad
200g tofu, i 1 cm breda skivor
Korianderhummus:
300g kikärtor
2 msk tahini
3 msk olivolja
1 citron
1-2 tsk spiskummin
Salt
Cayennepeppar
½ kruka färsk koriander, hackad
Salt
Peppar
Olja till stekning
Till servering:
4 små tortillabröd
Tillagning
Tina filéerna.
Korianderhummus: Mixa alla ingredienser till hummusen slätt. Smaka av med salt och cayennepeppar. Rör i färsk koriander.
Hetta upp en grillpanna på hög värme och grilla paprikorna ordentligt. Lägg gärna en tallrik över som tyngd för att få fin färg.
Skär filéerna i avlånga strimlor. Hetta upp olja i panna på medelvärme. Tillsätt tomatpuré och stek de strimlade filéerna gyllenbruna. Salta och peppra.
Stek eller grilla tofun.
Lägg upp sallad, paprika, tofu och strimlade filéer på tortillabröd. Toppa med hummus.