Prova vårt läckra recept på en hälsosam, ovo-vegetarisk thaicurry. Gjord på Quorn Bitar, citrongräs, ingefära, sojasås, kokosmjölk och haricot verts.
Portioner 4
25
mins
A Little Effort
330 kcal (Per portion)
Veganskt
Ingredienser
300 g Quorn Bitar
2 msk rapsolja
1 knippe vårlök
3 vitlöksklyftor
2 små gröna chilifrukter
1 röd chili
4 knippen citrongräs (ta bort de grova ytterbladen)
50 g färsk ingefära, skalad
3 msk Mirin
4 msk mild sojasås
70 g färsk koriander, finhackad (ta bort bladen från stjälkarna)
400 g burk mild kokosmjölk
4 kaffir limeblad
2 små zucchini, skivade och därefter skurna i fyra bitar
125 g gröna bönor, förvällda i kokande vatten under 2–3 minuter
Skalet och saften av 1 lime
Tillagning
Lägg i lök, vitlök, chili, citrongräs, ingefära, Mirin, sojasås och 20 gram av koriandern i en matberedare och kör tills det blir en slät puré.
Värm upp 1 msk av oljan i en panna och stek purén i 1–2 minuter. Tillsätt sedan kokosmjölk och kaffir limeblad. Koka upp, sätt på lock och låt sjuda i tio minuter.
Värm under tiden den återstående oljan i en panna och stek Quorn Bitar i 5–6 minuter tills de är gyllenbruna. Lägg sedan i zucchinibitar och tillaga i ytterligare 3–4 minuter. Tillsätt kokosmjölk tillsammans med gröna bönor, limeskal och limesaft. Låt sjuda utan lock i 5 minuter och rör sedan ner den återstående koriandern.