Redo för en riktigt maffig macka? Här har du en vegansk pepperonimacka i sann club sandwich anda.
Portioner 4
25
mins
Easy
177 kcal (Per portion)
7g fett (Per portion)
Veganskt
Ingredienser
100 g Quorn Vegan Pepperoni
1 brödlimpa
Olja att steka i
4 tomater
Ärtskott
Sallad
Picklad rödlök:
2 rödlökar
1/2 dl ättika
1 dl socker
1 dl vatten
Bönröra:
250 g vita bönor, kokta
1 vitlöksklyfta
1/2 dl olja
2 tsk paprikapulver
Salt
Peppar
1 dl färsk basilika
Tillagning
Picklad rödlök: Skala och skiva rödlöken riktigt tunt. Koka upp ättika, socker och vatten. Lägg löken i en burk och slå över lagen. Låt svalna helt.
Bönröra: Skölj bönorna noga. Skala vitlöken. Lägg i en mixer tillsammans med olja, paprikapulver, salt, peppar och färsk basilika. Mixa helt slätt.
Skiva upp 12 brödskivor (3 skivor/portion). Stek brödskivorna i lite olja tills de fått fin färg på båda sidor. Bred ett lager bönröra på en brödskiva. Lägg på sallad, skivad tomat, pepperoni, picklad lök och ärtskott. Bred sedan bönröra på båda sidorna av en brödskiva och lägg ovanpå. Varva sallad, tomat, pepperoni, picklad lök och ärtskott. Bred bönröra på undersidan av en brödskiva och lägg den på toppen.