Lakto-ovo vegetarisk caesarsallad med filéer och bacon
En vegovariant av en klassisk rätt. Lakto-ovo-vegetarisk, med grillad romansallad och knaprigt friterad grönkål som ger extra mycket smak.
Portioner 4
45
mins
A Little Effort
681 kcal (Per portion)
Ingredienser
120 g Quorn lakto-ovo vegetariska bacon skivor
312 g Quorn Filéer
1 romansallad
1 huvudsallat
200 g grönkål
2 dl olja
150 g parmesan
Salt
Caesardressing:
2 dl cashewnötter (Blötlagda över natten)
1 dl vatten
2 vitlöksklyftor
2 msk citronsaft
1 msk dijonsenap
1 msk kapris
Salt
Peppar
Krutonger:
Bröd
Olja
Salt
Tillagning
Sätt ugnen på 175°C.
Skär bort kanterna på brödet och skär sedan i kuber. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och salt. Blanda och rosta mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Rör om några gånger under tiden. Låt svalna.
Tillaga Quorn Bacon Skivor och Quorn Filéer enligt anvisning på förpackningarna. Strimla både bacon skivorna och filéerna.
Dela romansalladen i halvor och skölj den. Pensla med olja och grilla på hög värme tills de fått färg, cirka 30 sekunder på varje sida.
Häll olja i kastrull och hetta upp till cirka 150°C. Fritera grönkålsblad tills knapriga. Plocka upp och låt rinna av på papper. Salta.
Caesardressing: Häll av vattnet från cashewnötterna och skölj. Mixa ihop med resten av ingredienserna. Smaka av med salt och peppar.
Riv parmesanost. Lägg några sallatsblad i botten av tallrikarna. Lägg på romansallad, grönkål, filéer och bacon. Toppa med krutonger och riven parmesan efter smak. Ringla över dressing och servera.