Quorn Vegetariska Stroganoff

Om du är sugen på en mustig och smakrik vegetarisk stroganoff, är det här receptet perfekt för dig! Vår krämiga stroganoff med Quorn-korv kombinerar saftiga tomater, sautérad lök och en klick crème fraiche för att skapa en värmande och mättande måltid. Den här rätten är idealisk för alla som söker ett köttfritt alternativ som både är gott och tillfredsställande.

Servera vår vegetariska stroganoff med ris eller pasta för en enkel och näringsrik middag som hela familjen kommer att älska. Perfekt för en mysig hemmakväll eller som huvudrätt i din vegetariska veckomeny!

Portioner 4

20 mins

Easy

473 kcal
(Per portion)

12.5 g proteinet
(Per portion)

Ingredienser

  • 300g Quorn Filéer
  • 1 gul lök
  • 2 dl crème fraîche
  • 200 g passerade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk dijonsenap
  • Olja till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • 200 g okokt ris

Tillagning

  1. Tina filéerna.        
  2. Koka riset enligt anvisning.
  3. Skala och hacka löken fint. Skär filéerna i avlånga strimlor och fräs sedan tillsammans med lök i olja några minuter tills löken mjuknar. Tillsätt tomatpuré.
  4. Häll i passerade tomater, crème fraîche och senap. Späd eventuellt ut med lite vatten. Låt sjuda 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera med kokt ris.