Vår lakto-ovo vegetariska köttfärslimpa gjord av Quorns vegofärs är ett gott alternativ till traditionell köttfärslimpa och är ett perfekt exempel på både comfort food och vintermat.
Portioner 4
20
mins
A Challenge
629 kcal (Per portion)
Ingredienser
300g Quorn Färs
1 dl ströbröd
1 ½ dl mjölk
1 gul lök
4 ägg
2 msk potatismjöl
2 tsk salt
2 krm vitpeppar
Smör eller olja till stekning
1 msk majsstärkelse
2 dl grädde
2 ½ dl vatten
1 buljongtärning
1 msk soja
1 msk sirap
Salt
Peppar
600 g kokt potatis
Tillagning
Sätt ugnen på 200 grader. Tina Quorn Färs.
Blanda ströbröd med mjölk och låt svälla cirka 5 minuter.
Skala och finhacka lök. Blanda ner lök, ägg, salt, peppar, potatismjöl och färsen i ströbrödsblandningen. Arbeta ihop till en smidig och slät deg, forma en limpa i en smord form. Stek i ugn cirka 15 minuter.