Krämig vegetarisk risgratäng med Quorn Bitar

En uppdaterad vegetarisk version av den klassiska Flying Jakob, perfekt för hela familjen. Ris blandas med en krämig sås, Quorn-bitar och färska grönsaker, och grillas enkelt i ugnen.

Receptet är framtaget av Markus Frank som driver Instagram-kontot Mackanskost.

Portioner 4

30 mins

Easy

Ingredienser

  • 600 g Quorn Bitar
  • 3 dl ris (okokt)
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 dl chilisås
  • 2 dl riven ost
  • En näve salta jordnötter
  • Salt
  • Peppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka riset enligt förpackningen.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek Quorn Bitar, låt dom få fin färg.
  4. Hacka paprikorna i bitar.
  5. Häll det kokta riset i en ugnsform och lägg på paprika och Quorn Bitar.
  6. Blanda grädden med crème fraiche, chilisås, salt och peppar.
  7. Häll blandningen över gratängen.
  8. Toppa med den rivna osten. Sätt in formen i ugnen i cirka 10–15 minuter tills osten har smält.
  9. Ta ut från ugnen, toppa med nötterna och servera med en god sallad.