Sjömansbiff med ovo-vegetarisk Quorn Färs är en härlig vego-twist på husmansklassikern. Lättlagad rätt som sköter sig själv i ugnen så du får tid till annat.
Portioner 4
60
mins
A Little Effort
483 kcal (Per portion)
Ingredienser
500 g Quorn Färs
1 msk vetemjöl
3 gula lökar
1 kg potatis
2 morötter
Rapsolja till stekning
2 lagerblad
2 dl grönsaksbuljong
50 cl mörk öl
Salt och peppar
1 kruka persilja
Till servering:
Saltgurka
Gelé
Tillagning
Sätt ugnen på 175 grader.
Stek Quorn Färs gyllene i olja, krydda med salt och pudra över mjölet. Ställ åt sidan.
Skiva löken och stek mjuk i olja.
Skala och skiva potatisen och morötter i grövre skivor.
Varva potatis, morot, färs och lök i en stor gryta. Tillsätt lagerblad samt salta och peppra mellan lagren.
Häll på buljong och öl så det täcker.
Grädda i ugnen i ca 30-40 min eller tills potatisen är mjuk.