Testa detta hälsosamma recept på en härlig ovo-vegetarisk thaisallad med marinerade Quorn Bitar tillsammans med gröna bönor, chili och mango.
Portioner 4
25
mins
Easy
11
g fiber (Per portion)
Ingredienser
300 g Quorn Bitar
1-2 msk grön currypasta
2 msk olja
125g haricots verts, skurna
175g vitkål, finstrimlad
2 tomater, skurna i kuber
1 röd chili, finstrimlad
1 mango, skalad och skuren i kuber
1 msk färsk koriander, hackad
Dressing:
Saft och rivet skal från en lime
1 vitlök, pressad
1 cm färsk ingefära, riven
2 tsk sojasås
4 tsk olivolja
Till servering:
Sallad
Färsk koriander
Tillagning
Marinera bitarna i grön currypasta i minst 30 minuter. Låt stå i kyl under tiden.
Hetta olja i en stekpanna. Häll i bitarna och bryn dem gyllenbruna, cirka fem minuter under omrörning. Ställ åt sidan.
Koka haricots verts i en minut och häll sedan över i kallt vatten. Lägg dem i en skål med vitkålen, tomaterna, chilin och mangon. Blanda i bitarna och koriandern. Smaka av med salt och peppar. Täck över och ställ i kyl.
Blanda ihop alla ingredienser till dressingen. Ringla över salladen och blanda. Servera med salladsblad och toppa med färsk koriander.