Prova det här lakto-ovo vegetariska receptet på auberginelindade Quorn Filéer i en fyllig tomat- och balsamvinägersås med mozzarella och rostade pinjenötter.
Portioner 4
30
mins
A Little Effort
275 kcal (Per portion)
Glutenfri
Ingredienser
224 gram Quorn Filéer
50 gram pinjenötter
2 st auberginer
1 tsk olivolja
1 st gul lök, finhackad
½ tsk kummin, malen
½ tsk paprikapulver
1 brk krossade tomater
1 msk balsamvinäger
80 gram mozzarella
Tillagning
Värm ugnen till 200º C.
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de får fin färg.
Skär auberginerna på längden i centimetertjocka skivor, grilla ett par minuter på varje sida i het grillpanna.
Fräs löken i olivoljan, tillsätt kummin, paprikapulver, krossade tomater och balsamvinäger. Låt såsen koka ett par minuter, tillsätt salt och svartpeppar samt de rostade pinjenötterna. Håll tomatsåsen varm.
Skär mozzarellan i 8 skivor.
Dela varje filé horisontellt.
Lägg en skiva mozzarella på varje bottenhalva. Lägg på de övre halvorna och linda runt aubergineskivorna.
Värm filéerna i ugnen i ca 10 minuter. Häll över tomatsåsen och servera med exempelvis ångade sockerärtor.