![Lakto-ovo vegetariska Quornfiléer med quinoa & dukkah - recept](https://images.ctfassets.net/uexfe9h31g3m/1W8QgaglGcqwi28ESUECS2/8c8b91e5123fc3f44b617cce69cba853/Quinoa_Dukkah_Fillets_Recipe_Web.jpg?w=768&h=576&fm=webp&fit=thumb&q=90)
Sötpotatissoppa
Prova det här receptet på vår fantastiska ovo-vegetariska soppa toppad med Quorn Bitar, passar både som värmande lunch och som förrätt på middagsbjudningen.
Portioner 4
20 mins
Enkelt
223 kcal
(Per portion)
![Quorn Ovo-Vegetariska Filéer](https://images.ctfassets.net/uexfe9h31g3m/5BlXRCZEK8A2FOaMUMARxt/daa2172c1ccbeafa35c57af7c12a419e/fileer--1024x768__2_.png?w=300&h=300&fm=webp&fit=thumb&q=90)
Gjorda med Quorn Filéer
Rik På Protein
Glutenfri
Ingen soja
Ingredienser
- 300g Quorn Filéer
- 500g sötpotatis
- 3 msk grönsaksfond, koncentrerad
- 2 msk olivolja
- 2 tsk spiskummin
- 1 lime
- Salt
- Peppar
Tillagning
- Tina filéerna.
- Skala sötpotatis och skär i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten cirka 20 minuter. Häll av en del av vattnet (men spara om soppan behöver tunnas ut) och mixa sedan soppan slät med mixerstav. Smaka av med spiskummin, fond, salt och peppar.
- Skär filéerna i avlånga strimlor. Hetta upp olja i panna på medelvärme och stek dem gyllenbruna. Salta och peppra.
- Variera soppan genom att ändra toppingen, testa exempelvis vitlöksfrästa champinjoner eller pesto & valfri fraîche eller färska örter.
- Servera gärna med färskt bröd.
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
(37)
3 out of 5 stars