
Barnens Vegetariska Miniburgare
Våra lakto-ovo vegetariska miniburgare gjorda på Quorn Burgare är en härlig bjudmat som passar perfekt på barnkalas!
Portioner 4
120 mins
Lite krävande

Gjorda med Quorn Burgers
Rik På Protein
Fiberrik
Ingen soja
Ingredienser
- 4 Quorn Burgare
- 4 skivor ost (löpefri)
- 4 msk ketchup
- Salt
- Peppar
- Olja till stekning
- 16 mini Brioche burgarbröd
- Sallad (Obs! Receptet gäller för 48 minibröd.)
- 25 g färsk jäst
- 100 g smör
- 3 dl mjölk
- 1 ägg
- ½ tsk salt
- 1 msk socker
- 7 dl vetemjöl
- Ägg till pensling
Tillagning
- Brioche burgarbröd: Smula jäst i bunke. Smält smör, blanda i mjölk, värm till 37 grader och häll lite över jästen för att lösa upp den. Häll i resten och rör om ordentligt. Tillsätt ägg, salt, socker och blanda.
- Tillsätt hälften av mjölet under kraftig blandning. Tillsätt resten av mjölet tills du får ihop en klibbig men fast deg. Täck bunken med plastfilm och låt jäsa en timme.
- Dela degen i lika stora bitar, cirka 48 st. Rulla till släta bullar och lägg över på en bakplåtsklädd plåt. Låt jäsa ytterligare en timme.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen i 220 grader cirka 4 minuter. Låt svalna helt innan du delar dem i två.
- Burgare: Stek eller grilla burgarna i olja enligt anvisning på förpackningen. Salta och peppra efter smak. Toppa varje burgare med en skiva ost i slutet av stekningen så hinner den smälta lite. Dela burgarna i fyra delar.
- Montera burgarna med bröd, ketchup och sallad.
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
(29)
3 out of 5 stars