
Chia Salsa Burger – Glutenfri
Prova en härlig chiasalsa till vår glutenfria, ovo-vegetariska burgare gjord på Quorn Färs. Det här receptet passar perfekt för en grillkväll.
Portioner 4
25 mins
Enkelt
Glutenfri

Gjorda med Quorn Färs
Glutenfri
Rik På Protein
Ingen soja
Ingredienser
- 1 paket Quorn Färs (300 g)
- 100 g kokta linser
- 0,5 dl vatten
- 1 ägg
- 1 msk fiberhusk
- 1 msk pofiber
- Salt
- Peppar
- Ev 2 msk BBQ-sås
- 1 msk smör/olja till stekning Salsa med chia:
- 400 g krossade tomater
- 1 msk honung
- Saften av 1 lime
- 1-2 msk sambal oelek
- 3 msk chiafrön
- Salt
- Peppar Tillbehör:
- 50 g grönkål
- 4 glutenfria hamburgerbröd
- Romansallad, bruten i bitar
- Tomat, skivad
- Lök skivad
Tillagning
- Mixa allt utom Quorn Färs till slät smet. Låt svälla 5-10 minuter.
- Tillsätt Quorn Färs och blanda ordentligt. Forma 4 st burgare med hjälp av stansring. Stek burgarna smör eller olja på medelvärme, cirka 4 minuter/sida.
- Salsa: Häll av tomaterna i kaffefilter. Tillsätt övriga ingredienser och smaka av.
- Stek grönkål krispig i smör eller olja på medelvärme. Salta och peppra.
- Montering: Hamburgerbröd, sallad, tomat, burgare, lök, salsa.
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
(29)
3 out of 5 stars