
Citronglaserade Quorn vegetariska filéer med sparris
Bli inspirerad av vårt ovo-vegetariska recept på Quorn Filéer med cayennepeppar och sparris. Toppa med några stänk av vår syrliga citronglaze.
Portioner 2
10 mins
Lite krävande
178 kcal
(Per portion)
Veganskt

Gjorda med Quorn Filéer
Rik På Protein
Glutenfri
Ingen soja
Ingredienser
- 2 Quorn Filéer
- 1 msk mjöl
- 1 tsk salt
- ½ tsk svartpeppar
- ½ tsk cayennepeppar
- 1 tsk strimlat citronskal
- 1 msk vegetabilisk olja
- 250 g sparris, skalad och ansad
- 1 skivad citron
- 1 msk lönnsirap
- 1 msk vegansmör
- 1 msk citrontimjan
Tillagning
- Blanda mjöl, cayennepeppar, salt och svartpeppar i en skål samt strimlat citronskal i en plastpåse. Lägg i Quorn vegetariska filéer och skaka lätt tills de är panerade.
- Hetta upp den vegetabiliska oljan i en stekpanna och stek filéerna i 3–4 minuter på varje sida tills de är gyllenbruna. Skär filéerna i cirka 4 bitar och håll dem varma.
- Stek sparrisen lätt tills den är färdiglagad. Håll den varm och krydda efter smak.
- Lägg citronskivorna i stekpannan tillsammans med lite smör och stek varje sida i några minuter tills de har karamelliserats. Ta upp citronskivorna och håll dem varma.
- Tillsätt lönnsirap och smör i pannan och låt koka i 1–2 minuter. Tillsätt timjan och häll över Quorn vegetariska filéer och sparris.
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
(30)
2 out of 5 stars