Enkelt recept på kryddstark tunnbrödspizza
Det här lättlagade receptet på lakto-ovo vegetarisk tunnbrödspizza bjuder på en kryddstark upplevelse. Toppas med goda och hälsosamma Quorn Bitar, fräsch paprika och mozzarella.
Portioner 2
35 mins
Lite krävande
531 kcal
(Per portion)
Gjorda med Quorn Bitar
Rik På Protein
Glutenfri
Ingen soja
Ingredienser
- 150 g Quorn Bitar
- 1 liten orange paprika, urkärnad och tunt skivad
- 1 liten aubergine, tunt skivad
- 1 mjukt tunnbröd
- 100 g mozzarellabollar
- 1 liten röd chili, tunt skivade ringar
- 8–10 myntablad, finhackade
- 2 msk vitlöksolja
- 1 msk sojasås
- ½ tsk chiliflingor
Tillagning
- Värm ugnen till 200 °C. Lägg paprikan i en långpanna och ugnsstek den i tio minuter. Ta ut pannan och låt den svalna.
- Blanda under tiden ingredienserna till marinaden i en skål och tillsätt Quorn Bitarna. Täck sedan över och låt marinera i 30 minuter.
- Hetta upp en grillpanna på hög värme och grilla auberginerna i en minut på båda sidor och för dem sedan åt sidan.
- Placera tunnbrödet på en stor bakplåt och toppa med skivad aubergine, marinerade bitar, paprika, mozzarellabollar och chili. Tillaga mitt i ugnen i tolv minuter tills det är gyllenbrunt och mozzarellan bubblar.
- Strö över hackad mynta och servera.
Easy Firecracker Flatbread Pizza with Quorn Pieces
Learn how to cook an easy Firecracker Flatbread Pizza using Quorn Pieces. Watch NowRecept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
(26)
3 out of 5 stars