Foodjunkies vegetariska moussaka med Quorn Färs
Vem älskar inte moussaka? Kolla in Editas lakto-ovo vegetariska recept som bjuder på en smakexplosion av vitlök, parmesanost och färska örter. En härlig festmåltid för hela familjen som passar perfekt som rester dagen efter.
Portioner 4
95 mins
Gjorda med Quorn Färs
Glutenfri
Rik På Protein
Ingen soja
Ingredienser
- 600 g Quorn Färs
- 6 stora potatisar, fasta
- 1 aubergine
- 1 stor gul lök
- 5 vitlöksklyftor
- 2 lagerblad
- 600 g krossade tomater
- Parmesanost efter smak
- Fetaost
- En kruka färsk persilja
- Oregano
- Olivolja
- Salt
- Svartpeppar
- Bechamelsås:
- 2 ½ msk majsstärkelse
- 3 dl mjölk
- 2 dl vispgrädde
- 2 msk smör
- 1 tsk salt
Tillagning
- Sätt ugnen på 120 grader. Strimla potatisarna och lägg i kallt vatten medan du förbereder resten av rätten.
- Bechamelsås: Blanda majsstärkelse och mjölk i en kastrull. Tillsätt resterande ingredienser och koka upp. Låt koka under omrörning 3-5 minuter.
- Skär upp aubergine och lägg dem på hushållspapper. Salta och låt vila för att dra ut vätska.
- Hacka gul lök och vitlöksklyftor. Fräs lök, vitlök och färs i panna. Lägg i lagerblad, krossade tomater och riven parmesanost. Hacka persilja efter smak och blanda ner i färsblandningen. Smaka av med oregano, salt, svartpeppar och eventuellt mer persilja och parmesanost om det behövs.
- Peppra potatisen och stek snabbt i olivolja. Torka av vätska från auberginen och stek även den i olivolja.
- Varva potatis, aubergine, färsblandning, bechamelsås och fetaost i en ugnsfast form. Avsluta med fetaost och parmesanost på toppen. Kör in i ugn i cirka en timme – rätten är klar när potatisen är mjuk.
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
(39)
5 out of 5 stars
Lasseivegen
5 out of 5 stars
Helt suveränt god, hade tyvärr bara 250 g Quorn Men lade till 250 g kokta sojabönor, ersatte det mesta av parmesanen med riven Västerbottens