
Glutenfri pizza med Quorn Bitar
Du kommer inte kunna hålla dig från att sätta tänderna i den här lakto-ovo vegetariska, smakrika pizzan. Pizzan bakas gyllenbrun och receptet innehåller ett fyrverkeri av chiliflingor, oregano, paprika, svarta oliver, vitlök och färsk basilika. Glutenfri, vacker och supergod.
Portioner 4
30 mins
En utmaning
459 kcal
(Per portion)
Glutenfri

Gjorda med Quorn Bitar
Rik På Protein
Glutenfri
Ingen soja
Ingredienser
- 150 g Quorn Bitar
- 2 msk olivolja
- ½ tsk chiliflakes
- 1 tsk torkad oregano
- ½ tsk svartpeppar
- 1 vitlöksklyfta, krossad
- 1 rödlök, tunt skivad
- ½ orange paprika, tunt skivad
- ½ gul paprika, tunt skivad
- 1 msk svarta oliver, halverade
- 50 g cheddar, riven eller 1 mozzarella
- Färsk basilika
- Pizzadeg:
- 200 g glutenfritt mjöl
- 2 tsk xantangummi
- 1 ½ tsk bakpulver
- 50 g smör
- 75 g cheddar, riven
- 2 msk hackad gräslök
- 2 dl mjölk
- Tomatsås:
- 4 msk tomatpuré
- ½ dl grönsaksbuljong
- 1 vitlöksklyfta
- Färsk basilika
- Salt & peppar
Tillagning
- Sätt ugnen på 220°.
- Sikta ner mjöl, xantangummi och bakpulver till pizzadegen i en skål. Knåda in smöret och rör sedan i ost och gräslök. Addera mjölken och forma till en deg. Knåda någon minut för att få en smidig deg, täck sedan och ställ åt sidan.
- Blanda chiliflakes, oregano, salt, svartpeppar och vitlök i en skål och rulla Quorn Bitar i blandningen.
- Värm 1 msk olivolja i en stekpanna och tillaga bitarna i 4-5 minuter. Sätt åt sidan.
- Hetta upp resterande olja och stek lök och paprika.
- Blanda alla ingredienser till tomatsåsen och mixa.
- Dela degen i två delar och platta ut till ca 1 cm. Pensla med olja, täck med tomatsås och lägg på fyllningen. Tillaga i ugnen i ca 20 minuter.

Quorn Pieces Gluten Free Pizza
Learn how to cook a flavoursome gluten-free pizza with Quorn Pieces. Watch NowRecept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
(34)
3 out of 5 stars