Vegetarisk kyckling curry - recept
Vår ovo-vegetariska, brasilianska kokoscurry med Quorn Bitar bjuder på härliga exotiska smaker och krämig crème fraiche. Den perfekta vegetariska måltiden.
Portioner 4
20 mins
Enkelt
333 kcal
(Per portion)
Veganskt
Gjorda med Quorn Bitar
Rik På Protein
Glutenfri
Ingen soja
Ingredienser
- 300 gram Quorn Bitar
- 3 st Schalottenlök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st äpple (finskuren i bitar)
- 2 tsk råsocker
- 1 msk äppelcidervinäger
- 2 dl crème fraiche
- 1 msk curry
- 1 tsk salt
- 1/2 kruka koriander
- 1/2 purjolök, finstrimlad
- 2 dl gröna, frysta sojabönor
Tillagning
- Hacka schalottenlöken och pressa vitlöken.
- Fräs i en stekpanna i smör, tillsammans med curry, Quorn och äpple.
- Stek ett par minuter och tillsätt sedan råsocker och karamellisera alkt gyllenbrunt. Tillsätt crème fraiche och vinäger.
- Smaka av med salt och peppar. Vänd ner hackad koriander, purjolök och sojabönor vid servering.
Servera med ris.
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
(78)
4 out of 5 stars
Linnea
4 out of 5 stars
Väldigt god, lade även till 1 tsk chili flakes som gjorde att den fick lite mer skjuts eftersom den i sitt originalformat är väldigt mild. Sedan spädde jag ut curryn med lite matlagningsgrädde då quornbitarna suger åt sig stor del av vätskan och såsen lätt kan bli ganska tjock. Men tummen upp, kommer göra igen!
Sofia
4 out of 5 stars
Det är en väldigt mild rätt som inte sticker ut, en stabil 3:a men den är bra som bas och med tanke på att den är otroligt snabblagad så förtjänar den en vardagsunderlättande stjärna till!
Malin
5 out of 5 stars
Super good curry! Lätt att göra och perfekt till matlådor!