
Marockanska Quornnug
Ett underbart lätt vegetarisk recept som är perfekt för varma sommarkvällar.
Portioner 4
35 mins
En utmaning
Veganskt

Gjorda med Vegetariska Quorn nuggets
Rik På Protein
Fiberrik
Ingen soja
Ingredienser
- Marockanska nuggets:
- 560 g Quorn Vegan Nuggets
- 2 vitlöksklyftor
- 2 cm färsk ingefära, skalad och grovt riven
- 1 tsk (5 ml) cayennepeppar
- 2 msk (30 ml) färsk koriander, hackad
- 2 msk (30 ml) färsk bladpersilja, hackad
- 1 msk (15 ml) rökt paprikapulver
- 1 1/2 tsk (7,5 ml) malen spiskummin
- 1/2 tsk (2,5 ml) malen kanel
- 1 tsk (5 ml) salt
- nymalen svartpeppar
- 125 ml olivolja
- 1 citron, skal och saft
- olivolja till stekning
- Het potatissallad:
- 450 g potatis, oskalad
- 1 tsk (5 ml) salt
- 3 msk (45 ml) olivolja
- 1/2 tsk (2,5 ml) malen spiskummin
- 1/2 tsk (2,5 ml) malen ingefära
- 1/2 tsk (2,5 ml) salt
- 1/4 tsk (1,25 ml) färskmalen svartpeppar
- 1/4 tsk (1,25 ml) malen koriander
- 1/4 tsk (1,25 ml) cayennepeppar
- 1/4 tsk (1,25 ml) malen kryddpeppar
- en nypa malda nejlikor
- 250 ml sojayoghurt eller vegansk yoghurt
- 2 msk (30 ml) rödvinsvinäger
- 125 ml mynta, grovt hackad
- 125 ml bladpersilja, grovt hackad
- skalet från 1 citron
- skalet från 1 apelsin
- 1,25 dl svarta oliver, grovt hackade
- Citron- och myntavinägrett:
- 2 citroner, skal och saft
- 125 ml olivolja
- 1 msk (15 ml) färsk bladpersilja, hackad
- 2 msk (30 ml) färsk mynta, hackad
- 1/2 tsk (2,5 ml) salt
- nymalen svartpeppar
- 1 msk (15 ml) honung
- saften från 1/2 lime
- granatäppelkärnor och färska myntablad till garnering (valfritt)
Tillagning
- Lägg potatisen i en stor kastrull fylld med saltat, kokande vatten. Koka dem tills de är precis mjuka. Häll av vattnet och lägg över potatisen i en stor skål. Ställ dem åt sidan och låt dem svalna. Skär dem i klyftor.
- Hetta upp olivolja i en liten kastrull på medelstark värme och tillsätt alla torra ingredienser (spiskummin, ingefära, salt, svartpeppar, koriander, cayennepeppar, kryddpeppar och nejlikor) och fräs 1 minut. Häll den smaksatta olivoljan över potatisen och blanda.
- Tillsätt yoghurt, vinäger, mynta, persilja, citronskal, apelsinskal och svarta oliver och blanda försiktigt. Smaka av med mer kryddor vid behov och låt svalna i kylskåp.
Marockanska Quorn Nuggets – tillagning
- Lägg vitlök, ingefära, cayennepeppar, koriander,persilja, rökt paprikapulver, spiskummin, salt och peppar i en matberedare och kör den i 2 minuter. Tillsätt olivolja, citronskal och saft och kör i ytterligare 30 sekunder. Häll marinaden över Quorn Nuggets och blanda väl. Låt marinera i minst 30 minuter och häll sedan av överflödig marinad.
- Hetta upp olivoljan och stek Quorn Nuggets tills de är gyllenbruna.
Citron- och myntavinägrett – tillagning
- Lägg det strimlade citronskalet och saften i en liten kastrull. Värm tills blandningen börjar sjuda och skalen har dragit åt sig saften. Lägg skalen i en liten skål och tillsätt olivolja, persilja, mynta, salt, peppar, honung och limesaft. Vispa ihop. Ställ åt sidan.
- Servera de marockanska Quorn Nuggets tillsammans med citron- och myntavinägretten och den heta potatissalladen.
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
(34)
3 out of 5 stars