
Pizzasnäckor
Barnen kommer att älska de här goda lakto-ovo vegetariska pizzasnäckorna som passar perfekt som lunch, middag eller mellanmål - eller som förrätt för vuxna.
Portioner 12
50 mins
Lite krävande
198 kcal
(Per portion)

Gjorda med Quorn Färs
Glutenfri
Rik På Protein
Ingen soja
Ingredienser
- 150 g förpackning Quorn Färs
- Till degen:
- 300 g grovt vetemjöl
- 5 g snabbjäst
- 1 tsk salt
- 2 msk olivolja
- ½ msk vegetarisk Worcestershire- eller sojasås
- 1 tsk oregano
- 3 msk tomatpuré
- 1 vegetarisk mozzarellaboll, delad i mindre bitar
- 10 g riven vegetarisk emmentalerost
Tillagning
- Sätt ugnen på 240 grader.
- Så här gör du degen: Häll mjölet i en stor skål och rör sedan ner jäst och salt. Tillsätt 2 dl varmt vatten, 1 matsked olivolja och arbeta samman med en träslev till en smidig, ganska lös deg. Lägg upp degen på ett lätt mjölat bakbord och knåda den i fem minuter tills den är smidig. Täck över degen med en handduk och låt den jäsa på ett varmt ställe i 40–60 minuter till dubbel storlek.
- Häll olja i en medelstor stekpanna och lägg i Quorn Färs. Stek under två minuter och tillsätt sedan en matsked tomatpuré, vegetarisk Worcestershire- eller sojasås samt oregano. Rör runt och ta sedan bort pannan från spisen.
- Ta ut degen ur skålen och knåda den snabbt för att få bort överflödig luft. Kavla ut degen så att den är 1 cm tjock (ungefär 25 x 20 cm). Bred på resten av tomatpurén. Fördela färsblandningen och tryck ned den lite lätt så att den sjunker ner i degen. Toppa med mozzarella och emmentalerost. Rulla degen och forma den till en korv och skär den sedan i två cm breda bitar. Lägg dem på en bakplåt och låt stå i tio minuter så att degen kan jäsa lite till.
- Grädda i tio minuter, täck sedan över och fortsätt att grädda i 2–4 minuter tills snäckorna är gyllenbruna.
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
(28)
2 out of 5 stars