Vegetarisk Quorn bibimbap - recept
Det här receptet är en lättare, ovo-vegetarisk version av den koreanska rätten bibimbap med Quorn Filéer istället för kyckling.
Portioner 4
40 mins
Lite krävande
625 kcal
(Per portion)
Gjorda med Quorn Filéer
Rik På Protein
Glutenfri
Ingen soja
Ingredienser
- 1 paket Quorn Filéer (312 g)
- 1 msk honung
- 3 msk japansk soya
- 2-3 vitlöksklyftor
- Sesamolja till stekning Ris:
- 4 dl sushi-/jasminris
- 0,75 dl risvinäger
- 2 msk socker
- Salt Inlagd morot och gurka på koreanskt vis:
- 1 gurka
- 2 morötter, skalade
- 1,5 tsk salt
- 2 msk japansk risvinäger
- 1 msk finhackad röd chili Tillbehör:
- Inlagd morot och gurka på koreanskt vis
- Kimchi
- Rostade sesamfrön
- Groddar
Tillagning
- Koka riset enligt anvisning. Koka upp socker, risvinäger och vatten. Blanda och smaksätt riset med socker- och vinägerblandningen.
- Skiva gurkan och morötterna tunt med mandolin, och blanchera (koka i cirka 15 sekunder). Häll av vattnet och smaksätt den med risvinäger, socker och finhackad chili.
- Marinera Quorn Filéer i honung, soja, och riven vitlök. Grilla eller stek filéerna ca 4-5 minuter på varje sida.
- Stek äggen på ena sidan.
- Servering: Lägg riset i botten av en stor djup skål, fördela Quorn Filéerna och grönsakerna i små högar på riset och lägg ägget på toppen. Strö över sesamfrön och servera eventuellt med extra chilisås.
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
(38)
3 out of 5 stars