
Vegetarisk (lakto ovo) burgare med guacamole & salsa - recept
Ännu ett av våra enkla, lakto-ovo vegetariska recept som har lägre halt av mättat fett men större smak än köttalternativet. Matcha chiliglöden med en krämig guacamole och bygg en burgare som alla kommer älska.
Portioner 4
20 mins
Enkelt
559 kcal
(Per portion)

Gjorda med Quorn Burgers
Rik På Protein
Fiberrik
Ingen soja
Ingredienser
Till Burgaren
- 4 Quorn Burgare
- 1 msk vegetabilisk olja
- 4 hamburgerbröd
- 50 g sallad, t.ex. isbergssallad
- 1 avokado, skivad Sås
- 200 g tomater, urgröpta och fint tärnade
- 1/2 rödlök, finhackad
- 1 liten röd chilifrukt, urgröpt och finhackad
- 1 msk koriander, hackad
- Saften från en halv lime
- Salt och peppar Guacamole
- 1 liten röd chilifrukt, urgröpt
- 1 msk färsk koriander
- 1 tomat
- 1/2 rödlök
- Saften från en halv lime
- 2 mogna avokador, skalade
Tillagning
- Gör guacamolen genom att lägga alla ingredienser utom avokadorna i en matberedare och mixa dem till en puré. Tillsätt avokadorna och mixa tills blandningen får önskad konsistens. Lägg över guacamolen i en serveringsskål.
- Gör salsan genom att röra ihop alla ingredienser väl. Krydda och smaka av.
- Pensla Quorn™ Burgarna med lite olja och stek dem på en grill eller i en stekpanna i 8-10 minuter (enligt anvisningarna på paketet). Vänd ofta.
- Lägg salladen på underdelen av brödet, burgaren ovanpå och sedan avokado och salsa högst upp.
- Servera burgarna varma tillsammans med guacamolen.
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
(26)
3 out of 5 stars