
Quorn chili i tortillaskålar
En snabblagad vegetarisk chili sin carne som blir en härlig upplevelse för familj och vänner. Servera tillbehören i skålar så att alla kan välja sina egna tillbehör och göra måltiden till en fest. Krydda efter smak.
Portioner 4
30 mins
Lite krävande
334 kcal
(Per portion)
15g fett
(Per portion)
22
g fiber
(Per portion)

Gjorda med Quorn Färs
Glutenfri
Rik På Protein
Ingen soja
Ingredienser
- 300 g Quorn Färs
- 1 msk olivolja
- 1 lök, finhackad
- 1 vitlöksklyfta, krossad
- 1/2–1 tsk chilipulver
- 1/2–1 tsk malen spiskummin
- 1/2–1 tsk kanel
- 1 dl grönsaksbuljong
- 400 g krossade tomater
- 400 g kidneybönor
- 2 msk tomatpuré
- 1 msk ketchup
- 2 msk torkad oregano
- 2 msk hackad koriander, plus lite extra till garnering
- 6 msk grekisk yoghurt
- 2 vårlökar
- 1/2 gurka
- 4–6 stora tortillawraps
- 1/4 isbergssallad
- 8 körsbärstomater, delade i fyra delar
- 100 g cheddarost, riven
Tillagning
- Värm ugnen till 180 º. Värm olja i en stekpanna med lock. Stek lök och vitlök i 2 minuter, tillsätt chilipulver, spiskummin och kanel och låt fräsa någon minut. Rör ner Quorn Färs och fördela kryddorna väl. Stek i 1 minut.
- Tillsätt grönsaksbuljong, krossade tomater, bönor, tomatpuré, ketchup och oregano. Krydda efter smak med salt och färskmalen svartpeppar och rör ner koriander. Täck med lock och låt sjuda i 10 minuter.
- Förbered garneringen genom att blanda samman yoghurt, vårlök och gurka. Låt stå i kylskåp till serveringen.
- För att forma tortillaskålar, använd 12 cm stora kakformar eller glas och skär ut cirklar ur dina tortillas. Gör så många cirklar som möjligt och klä en djup muffinsplåt med minst 6 hål. Sätt in den i ugnen i 12–14 minuter tills skålarna är gyllenbruna och spröda.
- Servering: Sätt chilin och de varma tortillaskålarna på bordet och duka upp med yoghurt, sallad, tomater och riven ost i separata serveringsskålar. Ta lite Quorn Chili med en sked och lägg i tortillaskålarna - låt alla välja sina egna tillbehör.
Tips: För att göra större tacoskålar och undvika svinn, lägg ett bakplåtspapper i en förvärmd ugn (170 º) på en lätt smord flatbottnad metallskål som är 10–12 cm i diameter och 10 cm. Täck över med en hel tortilla och grädda i 6–8 minuter tills den är spröd. Lyft försiktigt av den från skålen. Ställ åt sidan tills det är dags att äta.
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
(15)
2 out of 5 stars