Skip to main content

Quorn chili i tortillaskålar

En snabblagad vegetarisk chili sin carne som blir en härlig upplevelse för familj och vänner. Servera tillbehören i skålar så att alla kan välja sina egna tillbehör och göra måltiden till en fest. Krydda efter smak.

Portioner 4

30 mins

Lite krävande

334 kcal
(Per portion)

15g fett
(Per portion)

22 g fiber
(Per portion)

Quorn Ovo-Vegetarisk Färs

Gjorda med Quorn Färs

Glutenfri

Rik På Protein

Ingen soja

Ingredienser

  • 300 g Quorn Färs
  • 1 msk olivolja
  • 1 lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, krossad
  • 1/2–1 tsk chilipulver
  • 1/2–1 tsk malen spiskummin
  • 1/2–1 tsk kanel
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 400 g krossade tomater
  • 400 g kidneybönor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk ketchup
  • 2 msk torkad oregano
  • 2 msk hackad koriander, plus lite extra till garnering
  • 6 msk grekisk yoghurt
  • 2 vårlökar
  • 1/2 gurka
  • 4–6 stora tortillawraps
  • 1/4 isbergssallad
  • 8 körsbärstomater, delade i fyra delar
  • 100 g cheddarost, riven

Tillagning

  1. Värm ugnen till 180 º. Värm olja i en stekpanna med lock. Stek lök och vitlök i 2 minuter, tillsätt chilipulver, spiskummin och kanel och låt fräsa någon minut. Rör ner Quorn Färs och fördela kryddorna väl. Stek i 1 minut.
  2. Tillsätt grönsaksbuljong, krossade tomater, bönor, tomatpuré, ketchup och oregano. Krydda efter smak med salt och färskmalen svartpeppar och rör ner koriander. Täck med lock och låt sjuda i 10 minuter.
  3. Förbered garneringen genom att blanda samman yoghurt, vårlök och gurka. Låt stå i kylskåp till serveringen.
  4. För att forma tortillaskålar, använd 12 cm stora kakformar eller glas och skär ut cirklar ur dina tortillas. Gör så många cirklar som möjligt och klä en djup muffinsplåt med minst 6 hål. Sätt in den i ugnen i 12–14 minuter tills skålarna är gyllenbruna och spröda.
  5. Servering: Sätt chilin och de varma tortillaskålarna på bordet och duka upp med yoghurt, sallad, tomater och riven ost i separata serveringsskålar. Ta lite Quorn Chili med en sked och lägg i tortillaskålarna - låt alla välja sina egna tillbehör.

Tips: För att göra större tacoskålar och undvika svinn, lägg ett bakplåtspapper i en förvärmd ugn (170 º) på en lätt smord flatbottnad metallskål som är 10–12 cm i diameter och 10 cm. Täck över med en hel tortilla och grädda i 6–8 minuter tills den är spröd. Lyft försiktigt av den från skålen. Ställ åt sidan tills det är dags att äta.

Recept och inspiration

Visa alla recept

Lämna ett omdöme eller en recension

(15)

2 out of 5 stars

Ge ett betyg och ett omdöme

Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.

Ditt betyg

Genom att fortsätta samtycker du till våra Villkor och bestämmelser För information om vilka personuppgifter som vi samlar in och hur vi använder dem, se vår Sekretesspolicy.

2025 Quorn. Alla rättigheter förbehållna. Quorn® och Quorn™- logotypen är varumärken som tillhör Marlow Foods Ltd. Allt innehåll ägs, är registrerat och/eller licensierat av Marlow Foods. Copyright 2025 Marlow Foods.

*”Helping the planet one bite at a time” relaterar till produkter som Quorn Färs, som ingår med 50 % av den sålda Quorn-volymen i Sverige, har fått sitt klimatavtryck verifierat av Carbon Trust för produktens hela livscykel. Detta betyder inte bara att vi känner till produktens klimatavtryck, utan också att vi har åtagit oss att även fortsatt minska avtrycket ytterligare. För mer information om våra produkters klimatavtryck, läs här.