
Quorn Classic burgare
Vår klassiska lakto-ovo vegetariska burgare gjord på Quorn Färs är fullpackad med smak! Bygg burgarna med senap, rostad lök och hemlagad ketchup och bjud på en riktigt smarrig middag ikväll.
Portioner 0
0 mins
En utmaning
495 kcal
(Per portion)

Gjorda med Quorn Färs
Glutenfri
Rik På Protein
Ingen soja
Ingredienser
- 1 paket Quorn Färs (300 g)
- 1 msk olja/smör till stekning
- 0,5 dl rostad lök
- 1 msk flytande grönsaksbuljong
- 1 msk stark senap
- 50 g brödsmulor från fullkornsbröd (förhindrar att blandningen blir klibbig)
- 1-2 krm vitpeppar
- 1-2 krm sambal oelek
- 1 medelstor potatis, kokad och mosad (cirka 100 g)
- 0,5 dl mellangrädde eller vatten
- 2 ägg, sammanvispade
- Salt Hemgjord ketchup:
- 0,5 dl tomatpuré
- 2 msk ättika
- 2 msk flytande honung
- 2 tsk örtsalt Karamelliserad lök:
- 1 gul lök, skalad och skivad
- 2 msk socker
- 2 msk smör Hamburgerbröd:
- 2,5 dl vetemjöl
- 12 g jäst
- 15 g smör
- 1,25 dl mjölk
- 2 krm salt
- 1 ägg
- Ev sesamfrö Tillbehör:
- 4 hamburgerbröd
- Romansallad, bruten i bitar
- Tomat, skivad
Tillagning
- Hamburgerbröd: Smula jäst i bunke. Smält smör, häll i mjölk och värm till 37 grader. Blanda degvätska och jäst tills jästen löst sig. Tillsätt salt och mjöl (spara lite till utbakning). Arbeta deg 10 minuter i bakmaskin. Jäs 30-40 minuter under bakduk.
- Rulla till bollar, cirka 30 g. Lägg på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa 30 minuter under bakduk.
- Värm ugn till 225 grader. Pensla bröd med vispat ägg. Strö ev på sesamfrö. Grädda 10 minuter i ugn.
- Hamburgare: Blanda alla ingredienser ordentligt. Rulla till bollar, cirka 70 g/st. Forma till burgarform och låt vila 20–30 minuter. Värm olja i stekpanna och bryn burgarna på medelvärme 3-5 minuter/sida.
- Ketchup: Vispa ihop alla ingredienserna till ketchupen ordentligt.
- Karamelliserad lök: Smält smör i stekpanna. Stek löken gyllene och mjuk. Tillsätt socker och rör om.
- Montering: Hamburgerbröd, sallad, tomat, Burgare, karamelliserad lök och ketchup.
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
(30)
3 out of 5 stars