
Recept på vegetarisk gulasch med Quorn
Kolla in vårt härliga recept på en mustig ovo-vegetarisk gulasch. En familjefavorit som passar perfekt med en klick créme fraiche på toppen. Smaklig måltid!
Portioner 2
85 mins
383 kcal
(Per portion)

Gjorda med Quorn Bitar
Rik På Protein
Glutenfri
Ingen soja
Ingredienser
- 200 g Quorn Bitar
- 1 msk olivolja
- 1 lök, hackad
- 1 röd paprika, urkärnad och tärnad
- 1 vitlöksklyfta, krossad
- 2 tsk rökt paprikapulver
- ½ tsk kumminfrön
- 200 g potatis, skalad och tärnad
- 300 g tomater, skivade
- ½ msk vetemjöl
- ½ msk vegetarisk Worcestershire- eller sojasås
- 150 ml grönsaksbuljong
- 1 msk tomatpuré
- 5 g persiljestjälkar och persiljeblad till garnering
Tillagning
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Ta fram en mellanstor ugnsgryta och sätt den på spisen på medelhög värme. Tillsätt ½ msk olivolja och därefter lök och paprika, stek i 8–10 minuter tills grönsakerna är mjuka. Tillsätt vitlök, paprikapulver och kumminfrön och fräs i ytterligare en minut tills det börjar dofta.
- Tillsätt potatis, tomater och mjöl i grytan och därefter Worcestershire- eller sojasås, tomatpuré och persiljestjälkar. Låt koka upp och sätt in grytan i ugnen med locket på i 45 minuter.
- Stek bitarna i resterande halva matskeden olja i en panna under 2–3 minuter, tills de är gyllenbruna. Ta ut gulaschgrytan ur ugnen, tillsätt Quorn bitarna och sätt grytan tillbaka in i ugnen, utan lock, i ytterligare 15 minuter. Garnera med persiljeblad och servera.
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
(54)
3 out of 5 stars