
Nabb och enkel vegetarisk chili
Njut av en välsmakande och saftig ovo-vegetarisk måltid som är full av smak och kryddad med en touch av chili. Denna mättande rätt har alla klassiska smaker av en vegetarisk chili, men med färre kalorier och lägre mättat fett. Perfekt för dig som vill ha en balanserad, näringsrik och tillfredsställande måltid. Är detta din nya favoriträtt?
Portioner 4
30 mins
Enkelt
269 kcal
(Per portion)

Gjorda med Quorn Färs
Glutenfri
Rik På Protein
Ingen soja
Ingredienser
- 300 g Quorn Färs
- 2 msk vegetabilisk olja
- 1 gul lök, mycket finhackad
- 2 vitlöksklyftor, mycket finhackade
- 2 tsk chilipuré
- 1 tsk rökt paprikapulver
- 400 g-burk med kidneybönor i chilisås
- 3 msk tomatpuré
- 2 dl grönsaksbuljong (baserad på 1 buljongtärning)
- Salt och nymalen svartpeppar efter smak
- 1 rågad matsked färsk koriander, finhackad
Tillagning
- Värm oljan i en stor stekpanna. Stek löken i 3 minuter. Tillsätt vitlök, chilipuré och rökt paprikapulver och tillaga i ytterligare 2 minuter.
- Tillsätt kidneybönor, tomatpuré, grönsaksbuljong och färs. Låt sjuda i 10 minuter. Rör om då och då.
- Krydda och smaka av och rör i den färska koriandern.
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
(41)
5 out of 5 stars
Nath
5 out of 5 stars
Enkelt och gott! Använde vita bönor istället för kidneybönor och det gick bra det med :)