
Tacopaj med Quorn
Ta fredagstacon till ny nivå med en frasig, läcker paj! Med ovo-vegetarisk Quorn Färs och heta kryddor blir tacomyset en klimatsmart höjdare. TIPS! Kolla vad du har för grönsaker som behöver ätas upp. Det är gott med lite sallad på om det finns hemma till den kryddiga pajen.
Portioner 4
55 mins
Lite krävande

Gjorda med Quorn Färs
Glutenfri
Rik På Protein
Ingen soja
Ingredienser
Pajdeg:
- 125 g margarin
- 3 dl mjöl
- 2 msk iskallt vatten
Fyllning:
- 500 g Quorn Färs
- Rapsolja till stekning
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 jalapeño
- 1 påse tacokryddmix
- 1 dl vatten
- 3 dl vegansk crème fraiche
- 2 dl riven ost
- Salt och peppar
- 10 körsbärstomater
Tillagning
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Nyp ihop pajdegen och ställ kallt medan du gör fyllningen.
- Hacka lök, vitlök och jalapeño och stek allt glansigt i olja.
- Tillsätt Quorn Färs och stek tills den får fin färg. Tillsätt tacokrydda, vatten, salt och peppar och låt det koka ihop. Dra från värmen och låt svalna.
- Halvera tomaterna.
- Ta ut degen ur kylen och klä en form. Förgrädda i 10 minuter i ugnen.
- Blanda färsen med vegansk crème fraiche och tillsätt hälften av osten.
- Fyll pajskalet, toppa med tomater och resten av osten.
- Grädda i 30 minuter eller tills pajen har fått fin färg. Servera gärna med en grönsallad.
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
(2)
5 out of 5 stars
Ulla Beving
5 out of 5 stars
En mycket enkel och bra beskrivning på tillagning. Lätt att göra och jättegod.