
Texaschili med Quorns lakto-ovo-vegetariska färs - recept
När du är sugen på något riktigt kryddstark rekommenderar vi vårt lakto-ovo vegetariska recept på Texaschili gjord på Quorn Färs.
Portioner 4
0 mins
Lite krävande
394 kcal
(Per portion)

Gjorda med Quorn Färs
Glutenfri
Rik På Protein
Ingen soja
Ingredienser
- Chili
- 300 g Quorn Färs
- 1 morot
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 3 msk olivolja
- 200 g krossade tomater
- 1 lagerblad
- 1 msk kinesisk soja
- 2 msk honung
- 1-2 msk grönsaksfond
- 1 msk Hickory liquid smoke
- 1 msk spiskummin (malen)
- 1 msk chili spice mix
- 0,5 lime (saften)
- Salt & peppar
- Rotsakschips
- 1 palsternacka
- 2 morötter
- 2 bakpotatisar
- 2 msk olivolja
- Salt
- 1 knippe koriander
Tillagning
- Rotsakschips: Sätt ugnen på 150 grader. Skala rotsakerna och hyvla dem riktigt tunt. Fördela rotsakerna på en ugnsplåt, droppa över olivolja. Kör i ugn 30-40 min tills chipsen är krispiga. Smaka av med salt.
- Chili: Hacka alla grönsakerna och löken i små bitar, fräs i olja. Tillsätt övriga ingredienser utom Quorn. Koka upp och låt sedan puttra på låg värme under lock i ca 10 - 20 min. Tillsätt Quorn Färs, späd eventuellt med vatten och låt puttra i max 20 min. Smaka av med salt och peppar.
- Dekorera med koriander och servera med rotsakschipsen.
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
(32)
3 out of 5 stars