Texmexfavorit med Quorn och tofu
Det här receptet är en vegansk tolkning av en riktig texmex-klassiker som serveras med våra supergoda Quorn Vegan Nuggets och korianderhummus.
Portioner 4
0 mins
Lite krävande
517 kcal
(Per portion)
Gjorda med Quorn Filéer
Rik På Protein
Glutenfri
Ingen soja
Ingredienser
- 312g Quorn Filéer
- 1 msk tomatpuré
- 4 paprikor, blandade färger
- 200g blandad sallad
- 200g tofu, i 1 cm breda skivor
- Korianderhummus:
- 300g kikärtor
- 2 msk tahini
- 3 msk olivolja
- 1 citron
- 1-2 tsk spiskummin
- Salt
- Cayennepeppar
- ½ kruka färsk koriander, hackad
- Salt
- Peppar
- Olja till stekning
- Till servering:
- 4 små tortillabröd
Tillagning
- Tina filéerna.
- Korianderhummus: Mixa alla ingredienser till hummusen slätt. Smaka av med salt och cayennepeppar. Rör i färsk koriander.
- Hetta upp en grillpanna på hög värme och grilla paprikorna ordentligt. Lägg gärna en tallrik över som tyngd för att få fin färg.
- Skär filéerna i avlånga strimlor. Hetta upp olja i panna på medelvärme. Tillsätt tomatpuré och stek de strimlade filéerna gyllenbruna. Salta och peppra.
- Stek eller grilla tofun.
- Lägg upp sallad, paprika, tofu och strimlade filéer på tortillabröd. Toppa med hummus.
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
(31)
2 out of 5 stars