Thaicurry med Quorn Bitar, blomkål, sugar snaps och spenat
En supergod vegetarisk thaicurry med Quorn Bitar. Lätt att laga och full av smak, en riktigt god middagsfavorit både till vardags och på helgen.
Portioner 4
25 mins
Enkelt
Gjorda med Quorn Bitar
Rik På Protein
Glutenfri
Ingen soja
Ingredienser
- 300 g Quorn Bitar
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 tsk hackad ingefära
- 150 g blomkål
- 75 g Sugar snaps
- 1-2 msk rapsolja
- 2 - 3 msk röd curry
- 2 burkar à 400 ml kokosmjölk
- 2 dl vatten
- 0,5 st grönsaksbuljongtärning
- 1 msk farinsocker
- 60 g babyspenat
- 1 msk limesaft
- 1 kruka thaibasilika
- salt och peppar
- jasminris till servering
Tillagning
- Skala och hacka lök, vitlök och ingefära. Skär blomkålen i mindre bitar och skär sugar snaps på längden.
- Stek lök, vitlök och ingefära i olja i en kastrull i några minuter. Tillsätt Quorn Bitar och stek i några minuter tills gyllene.
- Rör i röd curry, kokosmjölk, vatten, buljongtärning och farinsocker. Koka upp och låt sjuda tills blomkålen har mjuknat. Smaka av med salt och peppar, och eventuellt mer röd curry om man vill ha mer hetta. Rör i sugar snaps, spenat, limesaft och en halv kruka hackad thaibasilika. Garnera med resten av thaibasilikan vid servering. Servera med jasminris.