
Thaigryta med grön curry och Quorn
Prova vårt läckra recept på en hälsosam, ovo-vegetarisk thaicurry. Gjord på Quorn Bitar, citrongräs, ingefära, sojasås, kokosmjölk och haricot verts.
Portioner 4
25 mins
Lite krävande
330 kcal
(Per portion)
Veganskt

Gjorda med Quorn Bitar
Rik På Protein
Glutenfri
Ingen soja
Ingredienser
- 300 g Quorn Bitar
- 2 msk rapsolja
- 1 knippe vårlök
- 3 vitlöksklyftor
- 2 små gröna chilifrukter
- 1 röd chili
- 4 knippen citrongräs (ta bort de grova ytterbladen)
- 50 g färsk ingefära, skalad
- 3 msk Mirin
- 4 msk mild sojasås
- 70 g färsk koriander, finhackad (ta bort bladen från stjälkarna)
- 400 g burk mild kokosmjölk
- 4 kaffir limeblad
- 2 små zucchini, skivade och därefter skurna i fyra bitar
- 125 g gröna bönor, förvällda i kokande vatten under 2–3 minuter
- Skalet och saften av 1 lime
Tillagning
- Lägg i lök, vitlök, chili, citrongräs, ingefära, Mirin, sojasås och 20 gram av koriandern i en matberedare och kör tills det blir en slät puré.
- Värm upp 1 msk av oljan i en panna och stek purén i 1–2 minuter. Tillsätt sedan kokosmjölk och kaffir limeblad. Koka upp, sätt på lock och låt sjuda i tio minuter.
- Värm under tiden den återstående oljan i en panna och stek Quorn Bitar i 5–6 minuter tills de är gyllenbruna. Lägg sedan i zucchinibitar och tillaga i ytterligare 3–4 minuter. Tillsätt kokosmjölk tillsammans med gröna bönor, limeskal och limesaft. Låt sjuda utan lock i 5 minuter och rör sedan ner den återstående koriandern.
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
(84)
3 out of 5 stars